2η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψηφίων φοιτητών

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνει και λειτουργεί το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Σύγχρονες Εφαρμογές Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας»  σύμφωνα με την υπ. αρ. 60 / 14.07.2022 , Συνεδρίαση 219η , απόφαση  της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου   (ΑΔΑ : ΨΝΧΩ469Β7Δ-1Α9) (συνεδρίαση 219η/14.07.2022)  που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 4901 τ.Β’ / 16.09.2022 και τον εγκεκριμένο Κανονισμό Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Το ακαδημαϊκό εξάμηνο του 2ου κύκλου του Π.Μ.Σ. θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2024.

Ως έναρξη υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 4η Ιουνίου 2024 και η καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 30η Σεπτεμβρίου 2024.

Η αίτηση συμμετοχής συμπληρώνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Μ.Π.Σ στη διεύθυνση https://energy-app.ece.uop.gr/  επιλογή ΑΙΤΗΣΗ :

https://energy-app.ece.uop.gr/aitisi-p-m-s/

Η αίτηση σας θα ελεγχθεί ως προς την πληρότητα των απαιτούμενων στοιχείων.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Εντός της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά όλα τα απαραίτητα στοιχεία στην ηλεκτρονική φόρμα υποβολής  και να υποβάλλουν στα κατάλληλα πεδία  τα εξής:

  1. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας δύο όψεων, ή Διαβατηρίου
  2. Αντίγραφο πτυχίου ή διπλώματος πρώτου κύκλου σπουδών [ Σημείωση : Υποψηφιότητα μπορούν να υποβάλλουν και οι «επί πτυχίο» φοιτητές, αρκεί να προσκομίσουν αναλυτική βαθμολογία μαθημάτων και εφόσον προσκομίσουν μέχρι την έναρξη των μαθημάτων (τέλη Σεπτεμβρίου 2023) το Πτυχίο τους ή Βεβαίωση επιτυχούς περάτωσης Σπουδών.
  3. Αναλυτική κατάσταση βαθμολογίας προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών
  4. Βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας από το ΔΟΑΤΑΠ (όπου απαιτείται),
  5. Αποδεικτικό Αγγλικής Γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον καλής γνώσης (Β2)
  6. Αναγνωρισμένους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών (εάν υπάρχουν),
  7. Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν),
  8. Βιογραφικό σημείωμα
  9. Σύντομη έκθεση ενδιαφερόντων, στην οποία αναφέρονται τα επιστημονικά και επαγγελματικά ενδιαφέροντα του υποψηφίου και μια τεκμηρίωση των λόγων για τους οποίους ενδιαφέρεται ο υποψήφιος για το Π.Μ.Σ.
  10. Επιστημονικές δημοσιεύσεις και διακρίσεις (εάν υπάρχουν),
  11. Δύο τουλάχιστον συστατικές επιστολές (οι συστατικές επιστολές θα πρέπει να αποσταλούν με email στη γραμματεία του Π.Μ.Σ. στο email energy-app.ece@uop.gr με κοινοποίηση στον Διευθυντή του Π.Μ.Σ. στο email charalambakos@uop.gr  )
  12. Υπεύθυνη δήλωση από το gov.gr ή θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ που να δηλώνετε ότι : όλα τα αναγραφέντα στην αίτηση μου προσωπικά στοιχεία καθώς και όλα τα επισυναπτόμενα υποβληθέντα στοιχεία είναι αληθή και διαθέτω τα πρωτότυπα τα οποία θα προσκομίσω όποτε μου ζητηθούν.

Τα αιτούμενα υποβληθέντα στοιχεία υποβάλλονται ηλεκτρονικά σε μορφή pdf. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να υποβληθούν και σε μορφή συμπιεσμένου φακέλου σε μορφή zip.

Αλλοδαποί που υποβάλλουν αίτηση για μεταπτυχιακές σπουδές καταθέτουν στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. επικυρωμένα και μεταφρασμένα από τις κατά τόπους προξενικές αρχές, πιστοποιητικά και τίτλους σπουδών. Η αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται στον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. από το Τμήμα. Ο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. αποφαίνεται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία εξήντα (60) ημερών από την υποβολή πλήρους φακέλου. Μετά την επιστροφή τους στο Τμήμα γίνεται η οριστική αποδοχή του ενδιαφερόμενου.

Το Π.Μ.Σ. λειτουργεί με την καταβολή τελών φοίτησης από τους φοιτητές, που αποσκοπούν στην κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Προγράμματος. Για την ελαχιστοποίηση του λειτουργικού κόστους του Π.Μ.Σ. επιδιώκεται η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των υποδομών του Ιδρύματος και του ανθρώπινου δυναμικού του Τμήματος. Για την 2η περίοδο  λειτουργίας του Π.Μ.Σ., το ύψος των τελών φοίτησης διαμορφώνεται σε 1.800 € για κάθε φοιτητή για το σύνολο του κύκλου σπουδών (3 εξάμηνα). Τα τέλη φοίτησης καταβάλλονται από τους φοιτητές σε τρεις (3) ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις στην αρχή του αντίστοιχου εξαμήνου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μεγ. Αλεξάνδρου 1, Πάτρα, ΤΚ 26334, Ελλάδα

Ιστοσελίδα: https://energy-app.ece.uop.gr/
Email:  energy-app.ece@uop.gr
Τηλέφωνο: (+30) 2610 369236